Вести

Нови пут безбеднији и удобнији

    Ових дана приводе се крају радови на реконструкцији пута Сремски Михаљевци-Карловчић. У току су радови на асфалтирању, а реконструисана саобраћајница, дужине 5,2 километра, биће широка шест метара и пресвучена са два слоја асфалта, дебљине 9 и 5 центиметара.

    Радове је јуче обишао председник општине Пећинци Синиша Ђокић, који је том приликом истакао да је ова деоница пута изузетно значајна за грађане целе пећиначке општине, а посебно за мештане два насеља која повезује.

    „Завршетком ове деонице пута врло брзо отварамо и деонице пута од Прогара ка Купинову, од Суботишта до кружног тока у Пећинцима, као и од Сремских Михаљеваца до кружног тока у Пећинцима. Приводи се крају и пројектно-техничка документација за деоницу пута од Купинова до Брестача, тачније, до изласка из Брестача, докле је територија општине Пећинци. Надамо се да ће један део тог пута почети да се ради већ до краја овог месеца или почетком новембра. Кад завршимо и тај део пута, општина Пећинци ће комплетно бити умрежена новом путном мрежом“ – рекао је председник Ђокић.

    Он се захвалио председнику Републике Александру Вучићу на, како је рекао, личном ангажовању око реконструкције пут Шимановци-Ашања који је завршен и пута Купиново-Брестач на којем радови ускоро почињу, као и Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре које је финансирало радове на путу Прхово-Шимановци и Сремски Михаљевци-Карловчић, а уз чију подршку ће бити реконструисане и деонице Купиново-Прогар, Суботиште-Пећинци и Сремски Михаљевци-Пећинци.

    „С нестрпљењем очекујемо да се ово заврши и да ми лепо будемо повезани са Шимановцима, са индустријском зоном, као и са Пећинцима, са нашом општином, и даље преко Шимановаца према граду“ – каже заменик председника Месне заједнице Карловчић Милан Степановић.

    Маја Гајић из Сремских Михаљеваца је мајка двоје деце и на ову инвестицију гледа пре свега из угла родитеља.

    „Наша деца из Сремских Михаљеваца после четвртог разреда основне школе путују у Карловчић на даље школовање и врло нам је битно да тај пут од куће до школе буде безбедан. Велико хвала локалној самоуправи и свима који стоје иза овог нама врло важног пројекта. Препознали су проблем и решили га“ – рекла нам је Гајић.

    Укупна вредност радова на реконструкцији пута Сремски Михаљевци-Карловчић је 230 милиона динара, а средства је обезбедило Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Извор: www.pecinci.org