Вести

Ново крило школе ученицима на поклон

      У присуству многобројних мештана, ученика, наставника и представника пећиначке локалне самоуправе, али и страначког руководства пећиначког одбора Српске напредне странке на челу са повереником Милорадом Пантићем, у Обрежу је 30. марта свечано отворено ново крило Основне школе „Душан Вукасовић Диоген“.

     Локална самоуправа у Пећинцима је финансирала уређење и опремање новог крила школе, изградила топли вод до старог дела школе, уградила централно грејање на пелет и опремила информатички кабинет у новом крилу школе, чиме су ученицима и наставном особљу обезбеђени знатно бољи услови за рад од досадашњих.

     Тим поводом Милорад Пантић је подсетио да су у тренутку када је СНС преузео руковођење Општином Пећинци школски објекти широм општине били у изузетно запуштеном стању.

     „У протеклих неколико година пећиначка локална самоуправа, коју води Српска напредна странка, много улаже у школске објекте и већ данас су резултати видљиви широм општине, али ми ћемо наставити да сваке године издвајамо максимална средства у складу са могућностима, све док и последња образовна установа у пећиначкој општини не буде пружала нашој деци онакве услове за учење какве имају њихови вршњаци у градовима“ – одлучан је први човек пећиначких напредњака.