Вести

Одећа и обућа за најугроженију децу

      Након апела Црвеног крста Пећинци да је са доласком зимских дана највећа потреба за дечјом одећом и обућом, посебно за децу предшколског узраста, Општински одбор Српске напредне странке Пећинци укључио се у акцију прикупљања гардеробе, а 28. октобра су, у просторијама Црвеног крста у Пећинцима, прикупљену одећу и обућу предали месни одбори СНС из Пећинаца, Брестача, Купинова и Сремских Михаљеваца.

     Тим поводом повереник пећиначког одбора СНС Милорад Пантић је изјавио да ова странка, као највећа организација у општини Пећинци осећа обавезу да кроз хуманитарни рад допринесе бољитку локалне заједнице.

     „Српска напредна странка се укључила у неколико хуманитарних акција и сваки пут је одзив чланства био изузетан. У недавно организованом ванредним акцијама добровољног давања крви близу 200 наших чланова је понудило крв, а ових дана су наши чланови и активисти прикупили толико дечје одеће и обуће, да су превазишли моја очекивања. Мислим да је на наше чланство посебно утицало то што се апел односио на најмлађу, па самим тим и најнезаштићенију категорију становништва – децу. Морам да признам да сам поносан на хуманост коју наше чланство показује из акције у акцију“ – није крио задовољство први човек пећиначких напредњака.

     Неколико месних одбора СНС је предало прикупљену одећу и обућу нешто раније, а у неким одборима акција прикупљања је још увек у току.