Вести

Одлична сарадња Покрајине и Општине

    Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић оценио је на конференцији за медије да је уговор, којим је Покрајинска влада доделила Општини Пећинци 155 милиона динара за завршетак радова на изградњи новог објекта предшколске установе у Шимановцима, показатељ одличне сарадње између Покрајине и пећиначке локалне самоуправе.

    „Покрајинска влада је, као и много пута до сада, показала да има разумевања за потребе грађана пећиначке општине и да препознаје значај овог пројекта, не само за родитеље из Шимановаца, већ и за запослене родитеље из целе општине. Један од приоритета политике СНС од самог доласка на власт у општини Пећинци био је улагање у унапређење услова за образовање, а бројне инвестиције у реновирање и опремање објеката образовних установа реализоване су управо захваљујући подршци Покрајинске Владе “ – оценио је Пантић.

    Он је нагласио да у подршци пројектима који унапређују образовни ситем у општини Пећинци не заостаје ни Влада Републике Србије, и подсетио да је нови објекат средње техничке школе у Пећинцима изграђен средствима која је издвојила републичка влада.

    Пантић је уједно похвалио напоре које пећиначка локална самоуправа улаже у израду квалитетних пројеката са којима аплицира за средства код виших нивоа власти, јер, како је рекао, без квалитетних пројеката не могу се очекивати средства од Републике, Покрајине и међународних фондова.