Вести

Општина за вртић издвојила 47 милиона

    Општинско руководство је обишло радове на новој згради Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима, објекта од 1.700 м2 чију изградњу суфинансирају Покрајинска влада и Општина Пећинци. За ову капиталну инвестицију Покрајинска Влада је преко Управе за капитална улагања издвојила 220 милиона динара, док је удео Општине Пећинци близу 47 милиона.

    „Радови на овом објекту теку за сада по плану и ми са надамо да ће то у року бити завршено. Ми се надамо да ћемо у септембру у овај објекат уселити прве малишане и да од септембра месеца нећемо имати листе чекања на територији општине Пећинци“ – изјавио је Председник општине Пећинци Синиша Ђокић.

    За изградњу новог вртића пећиначка локална самоуправа је уступила земљиште вредно 38 милиона динара. Поред тога, Општина је из буџетских средстава финансирала израду пројектне документације, трошкове стручног надзора, као и прикључке новог објекта на водоводну, канализациону, гасну и електромрежу. Све укупно 46,7 милиона динара.

    Анита Волчевски, директорка Предшколске установе, каже да је тренутно у Шимановцима уписано 170 деце, а да ће нови објекат омогућити упис 300 малишана. Нови вртић ће, како је рекла, пружати боље услове за васпитно-образовни рад, као и за боравак деце и запослених.

    Председник Савета месне заједнице Шимановци Александар Мандић је оценио да је нови вртић један од најзначајнијих објеката јавне намене који је изграђен у Шимановцима у последњих неколико деценија

    „Стари објекат је неуслован и био је привремено решење, а потрајао је деценијама. На ово се дуго чекало и родитељи у Шимановцима су одушевљени новим објектом, који није значајан само за њих, већ и за запослене у индустријској зони из других насеља наше општине, који ће моћи да оставе децу у једном савременом објекту“ – рекао је Мандић.

    Извор www.pecinci.org