Вести

Општини Пећинци додељено 40 милиона за реконструкцију Културног центра

    Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић потписао је 15. марта, у Чачку, уговоре о додели средстава са представницима 27 локалних самоуправа из целе Србије.

    Обраћајући се челницима локалних самоуправа, министар Мартиновић је истакао да зна колико су енергије, пожртвовања и самопрегора уложили да њихове општине и градови буду боље место за живот него пре 10 или 15 година.

    „Наш буџетски фонд за ову годину је био 410 милиона динара. Из буџетског фонда средства ће добити 27 општина и градова, за укупно 29 пројеката. Од тога ће 20 јединица локалне самоуправе добити више од 360 милиона динара за инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта, јавне управе, комуналној инфраструктури и јавним површинама. Седам општина и градова добиће више од 40 милиона динара за набавку и подршку у коришћењу савремених технологија, што ће омогућити увођење еУправе и боље пружање услуга грађанима и привреди. Једна локална самоуправа биће подржана са више од четири милиона динара у организацији културних, спортских и туристичких манифестација, и једна општина добиће више од милион динара за пројекат који доприноси превентивној заштити објеката, имовине и грађана од непогода“ – рекао је Мартиновић и истакао да на овај начин Министарство државне управе и локалне самоуправе показује да је било, и да остаје и даље, поуздан партнер и ослонац свима који воде општине и градове у Републици Србији.

    Уговор вредан преко 40 милиона динара у име пећиначке локалне самоуправе потписао је председник општине Синиша Ђокић, а средства су намењена унутрашњој реконструкцији објекта Културног центра Пећинци.

    „Претходних година завршена је спољна реконструкција Културног центра, а завршетком и унутрашње реконструкције централна установа културе у нашој општини добиће потпуно ново лице какво и заслужује и какво заслужују сва наша деца и млади који у овој установи развијају своје таленте и своју креативност. Овако озбиљних улагања у Културни центар није било од када је изграђен седамдесетих година прошлог века“ – изјавио је председник Ђокић.

    Он је подсетио да је захваљујући подршци Министарства државне управе и локалне самоуправе прошле године комплетно реконструисана зграда основне школе у Брестачу и изразио уверење да ће и у будућности Министарство имати разумевања за потребе грађана пећиначке општине.

Извор: www.pecinci.org