Вести

Пад незапослености је резултат систематичног рада

    Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић оценио је, на конференцији за медије, да је пад незапослености у општини Пећинци од 10%, добра вест за грађане пећиначке општине, и нагласио да је то резултат систематичног рада пећиначке локалне самоуправе на побољшању привредног амбијента и привлачењу инвестиција које доносе нова радна места.

    „Економски развој и смањење назапослености је један од националних приоритета које је поставио председник Александар Вучић, а општина Пећинци је једна од најуспешнијих у Србији на том пољу. Према евиденцији Националне службе за запошљавање у нашој општини је 31. децембра 2019. године било само 638 незапослених лица и то је сјајан резултат, али сваке године нове генерације завршавају школовање и траже запослење. Због тога је јако важно да се настави са борбом за свако радно место, јер став Српске напредне странке је да сваком грађанину који жели да ради треба омогућити да пронађе запослење и да својим радом обезбеди егзистенцију себи и породици“ – поручио је Пантић.

    Он је поздравио мере које је Општина Пећинци предвидела Акционим планом запошљавања за 2020. годину и оценио да је позитивно то што је Акционим планом, поред упошљавања младих, предвиђено и подстицање запошљавања лица старијих од 50 година и неквалификоване радне снаге, јер, како је рекао, то су категорије становништва које ни случајно не смеју бити занемарене.