Вести

ПАНТИЋ: Деца морају бити у фокусу интересовања друштва

    Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић поздравио је на конференцији за новинаре меру подршке породици пећиначке локалне самоуправе, у оквиру које су представници Општине Пећинци претходних дана уручили 223 хигијенска пакета на кућне адресе породица које су током 2019. године пријавиле новорођенче.

    „Став Српске напредне странке је да деца морају бити у фокусу интересовања друштва, јер без деце нема будућности. Због тога сматрамо да је добро што се општинско руководство у борби против беле куге не ослања само на мере популационе политике које су увели председник Александар Вучић и Влада Републике Србије, него већ годинама спроводи и споствене мере којима подстиче наталитет на локалу“ – рекао је Пантић.

    Он је изразио задовољство чињеницом да је у 2019. години у општини Пећинци рођено више беба него претходних година, и оценио да је то доказ да мере подршке породици дају резултате.

    Пантић је као далековиду оценио најаву општинског руководства да ће све мере подршке породици на локалу, међу којима су и једнократна новчана подршка од 40.000 динара и ауто-седиште за свако новорођенче, бити настављене у 2020. и наредним годинама, и уједно се заложио да се настави са унапређењем механизама борбе против беле куге.