Вести

Пећиначки напредњаци масовно понудили крв

     У ванредној акцији добровољног давања крви, одржаној данас у просторијама Српске напредне странке у Шимановцима, крв су дали чланови и локални функционери из пећиначког одбора СНС, међу којима и председница пећиначке општине Дубравка Ковачевић Суботички. Крв је понудило преко педесет напредњака, а дало 39, док су остали одбијени из медицинских разлога. Међу даваоцима је било 13 припадница лепшег пола и 22 нова даваоца крви.

     Овога пута крв су дали чланови СНС из пет насеља општине Пећинци – Шимановаца, Карловчића, Прхова, Сремских Михаљеваца и Деча, а по речима повереника пећиначког одбора СНС Милорада Пантића, одзив чланства превазилази могућности једне акције.

     “Трудимо се да као најбројнија организација у општини Пећинци будемо од користи локалној заједници и стога се укључујемо у бројне хуманитарне акције. Учествовали смо у акцији “Чеп за хендикеп” у којој се продајом прикупљених чепова од пластичне амбалаже обезбеђује новац за куповину инвалидских колица за параплегичаре. Наши активисти су у периоду од Божића до православне Нове године поделили стотинак новогодишњих пакетића деци из породица слабијег материјалног стања, јер смо желели да и та деца осете радост празника. Када је Институт за трансфузију крви пре неколико дана објавио да су залихе крви минималне одлучили смо да организовано дамо крв. Прва акција је одржана данас, а с обзиром на то колико је наших активиста понудило крв, биће организовано још неколико акција” – најавио је први човек пећиначких напредњака.