Вести

Пећиначки напредњаци у три акције дали 119 јединица крви

      Данас је одржана трећа ванредна акција добровољног давања крви у општини Пећинци. Акција је одржана у просторијама Српске напредне странке у Купинову, а крв су овога пута дали чланови странке и локални функционери из редова СНС из Купинова, Обрежа, Ашање и Огара. Међу добровољним даваоцима су били и заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић, одборник у Скупштини општине Пећинци Милош Маријан и председник Спортског савеза „Развој спортова“ Синиша Ђокић.

     На данашњој акцији крв је понудило преко 60 напредњака, а дало њих 40, док су остали одбијени из медицинских разлога. Међу даваоцима је било 9 припадница лепшег пола и 15 нових давалаца. У све три ванредне акције организоване за чланове пећиначког СНС-а укупно је прикупљено 119 јединица крви, а посебно је значајно што су ове акције изнедриле 57 нових давалаца.

     Први човек пећиначких напредњака Милорад Пантић каже да је поносан на хуманост коју су показали чланови СНС.

     „Првобитна идеја нам је била да организујемо једну акцију добровољног давања крви на којој ће крв дати пре свега страначки функционери и општински функционери из редова СНС, али чланство је показало такво интересовање да смо на крају организовали три акције, у којима је учествовало нешто мање од 200 чланова наше странке из свих 15 насеља пећиначке општине. Изузетно сам поносан на ниво свести о значају добровољног давалаштва крви који су показали наши чланови и свима сам бескрајно захвалан што су узели учешћа у овом хуманом чину“ – изјавио је тим поводом повереник пећиначког одбора СНС Милорад Пантић.