Вести

Покрајинска власт кажњава општине које води СНС

      Општинско руководство је 18. марта уручило 11 нових компјутера основној школи у Обрежу, који су купљени средствима из буџета Општине Пећинци. Уручењу компјутера је присуствовао и повереник пећиначког одбора Српске напредне странке Милорад Пантић, који је том приликом похвалио напоре које локална самоуправа, коју води СНС, чини на опремању образовних установа у које, како је рекао, није озбиљније улагано деценијама.

     Он је истовремено изразио незадовољство начином на који се покрајинска власт на челу са Демократском странком односи према општинама у којима је је на власти Српска напредна странка.

     „Жалосна је чињеница да су нашој општини средства из покрајинских фондова недоступна само зато што је овде на власти Српска напредна странка. Сматрам да када су у питању средства за опремање школа покрајинско руководство не би смело да прави разлику међу општинама, јер на тај начин дискриминише децу која овде живе“ – рекао је први човек пећиначких напредњака и изразио уверење да ће након победе Српске напредне странке на покрајинским изборима, заказаним за 24. април, сарадња између општинског и покрајинског руководства бити на знатно вишем нивоу, у интересу свих грађана пећиначке општине.