Вести

Поново звоне звона сибачког Храма

Владика Сремски Василије освештао је данас уз саслужење свештенства православне црквене општине Сибач звона Храма Светог Оца Николаја у Сибачу. Сибачки храм је тренутно у фази обнове, а посебно се реконструише звоник на који су јуче постављена освештана репарирана звона.

Средства за обнову храма и звона обезбедила је локална самоуправа која је ове године из буџета је издвојила 20 милиона динара за реконструкцију и ревитализацију храмова и других верских објеката на територији општине Пећинци. Чину освећења звона присуствовала је и председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички са својим замеником Зораном Војкићем. „И прошле и ове године смо обезбедили средства за ове намене и надамо се да ћемо моћи да их издвајамо сваке наредне године, све док не буду реновирани сви верски објекти у Општини Пећинци“ изјавио је Војкић.

Свети храм у Сибачу саграђен је давне 1767. године, а ово је тек друга реконструкција богомоље посвећене преносу моштију Светог Оца Николаја. Радови на реконстукцији храма у Сибачу требало би да буду завршени до 2017.године.Тада ће у храм бити враћен и вредан иконостас, рад познатог сликара Георгија Стојановића, а који се тренутно налази у двору у Сремским Карловцима.