Вести

Председник Покрајинске владе обишао градилиште вртића у Шимановцима

    Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на изградњи новог објекта Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима, где га је дочекао председник општине Пећинци Синиша Ђокић са сарадницима.

    Покрајинска влада је недавно доделила пећиначкој општини додатних 59,7 милиона за за завршетак радова и за опремање шимановачког вртића, а након обиласка председник Мировић је рекао да се општина Пећинци и насеље Шимановци убрзано развијају, те да стога постоји потреба за додатним капацитетима у предшколској установи, као и да очекује да објекат буде завршен до септембра, најкасније до октобра ове године.

    „Деца ће бити задовољна. Родитељи ће бити задовољнији, сигурнији, мирнији. Имаће где да у много бољим условима оставе децу, да је повере стручним људима у оквиру предшколске установе. И то је оно што је најважније. Ако су деца задовољна, ако су родитељи задовољни, ако све ове фабрике и погони који се овде налазе буду успешно радили, биће пунији кућни буџети и то је основ сваке политике. Све друге теме су мање важне у односу на ову због које смо се данас окупили и због које су Пећинци једна од најуспешнијих општина, не само у Војводини, већ и у целој Србији“ – истакао је Мировић.

    Председник пећиначке општине Синиша Ђокић нагласио је још једном да је у питању савремен објекат од 1.700 квадратних метара, који ће моћи да прими 300 малишана и који ће окончати листе чекања за упис деце у Шимановцима.

    „Објекат има 7 улаза, од којих су пет за децу и два за запослене. Пет просторија је намењено боравку деце узраста од 8 до 36 месеци, две деци узраста од 3 до 5 година и 3 просторије су за боравак предшколаца. Све просторије имају засебне тоалете. Сва храна ће се припремати у модерној кухињи, а трпезарија може да прими 100 деце одједном. Ту је и вишенаменска сала која ће бити коришћена за спортске активности и приредбе. Овакав објекат не бисмо могли да изградимо без свесрдне помоћи Покрајинске владе и подршке председника Мировића“ – изјавио је Ђокић и додао да ће, када објекат буде отворен, Пећинци бити једна од ретких општина у којима неће бити листе чекања за упис у вртић.

    У пратњи председника Покрајинске владе били су заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

    Пројекат изградње вртића у Шимановцима суфинансирају Покрајинска влада и Општина Пећинци. Покрајинска влада је до сада за ову намену издвојила 280 милиона динара, док је пећиначка локална самоуправа уступила земљиште, финансирала трошкове израде пројектне документације, трошкове надзора, као и прикључке на водоводну, канализациону, електро и гасну мрежу у укупној вредности од 46,6 милиона динара.

Извор www.pecinci.org