Вести

Рачунар на дар за 192 четвртака

      И ове године сваки ученик четвртог разреда основне школе у општини Пећинци је на дар од локалне самоуправе добио таблет рачунар. На централној свечаности, одржаној 19. јуна у пећиначком Културном центру, рачунар на дар је добило 192 ученика, а поклоне су им уручили заменик председнице Општине Пећинци Зоран Војкић и начелница Одељења за друштвене делатности Снежана Гагић.

     Акција “Рачунар на дар” се одржава већ пету годину за редом и прераста у једну лепу традицију, која ће према речима заменика председнице општине Пећинци Зорана Војкића, наставити да траје и у будућности.

     “Наши ученици сада већ знају да их на крају четвртог разреда очекује рачунар као поклон Општине, тако да ми ту традицију не можемо прекинути и увек ћемо настојати да се она реализује” - рекао је Војкић и додао да је награђивање ученика на преласку из нижих у више разреде основне школе једна од мера које локална самоуправа спроводи као подршку образовању, а међу којима је и награђивање вуковаца и ђака генерације, као и ученика који остварују најбоље резултате на школским такмичењима.

     За реализацију ове акције локална самоуправа у Пећинцима је из буџета издвојила два и по милиона динара.