Вести

Само рад и резултати рада доносе поверење грађана

    У целости преносимо интервју повереника Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, Милорада Пантића, објављен у новогодишњем броју М новина.

    На челу Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци је осам година и за то време СНС у општини Пећинци на свим изборима бележи резултате који су међу најбољим у Србији. Доказ за то су и председнички избори који су одржани ове године, а на којима је у општини Пећинци Александар Вучић освојио преко 74 одсто гласова изашлих бирача. Повереника Општинског одбора СНС Пећинци, Милорада Пантића, питамо: Који је кључни разлог за овако висок степен поверења грађана пећиначке општине у Српску напредну странку?

    “Резултати председничких избора су, пре свега, одраз поверења које грађани имају у Александра Вучића и у његову мудру државничку политику. Александар Вучић је једини председник Србије који је посетио општину Пећинци. Иако је остали председници нису посетили никада, он је у посети био два пута и оба пута су те посете резултовале великим инвестицијама, а не празним обећањима. Наравно, и Српска напредна странка ужива велико поверење грађана у нашој општини и то је резултат свакодневног рада. Овакав резултат се не постиже изборним кампањама. Рад је, напротив, оно што се догађа између избора. Само рад и резултати рада могу да донесу овако велико поверење грађана, јер грађани јако добро разликују рад и резултате од сплеткарења, политикантства, демагогије и блаћења противника у изборној кампањи.“

    Који су то резултати власти СНС који вам доносе тако висок рејтинг?

    “Резултати су економски развој и велике инфраструктурне инвестиције које поправљају квалитет живота наших грађана, јер циљ наше политике су увек грађани и тако мора да буде. И поред пандемије и поред глобалне енергетске и економске кризе, у општини Пећинци годину завршавамо са укупно 527 незапослених. Незапосленост никада није била овако ниска, а у општини Пећинци свако ко жели да ради може да нађе посао и да радом обезбеди егзистенцију за своју породицу. То је резултат који не може да се порекне. Ту су и капиталне инфраструктурне инвестиције које унапређују квалитет живота наших грађана. Само у овој години су завршене или започете инвестиције вредне преко милијарду динара. Ове године је завршен нови вртић у Шимановцима, у који су Покрајинска влада и Општина Пећинци уложиле 340 милиона динара. О новом вртићу су деценијама говориле све власти у нашој општини, али је Српска напредна странка и започела и завршила ову инвестицију. Ове године је реконструисана најгора саобраћајница у општини Пећинци – пут Шимановци-Ашања. И на ову инвестицију су грађани тог дела општине чекали годинама, а реализована је захваљујући председнику Александру Вучићу. Сада је то најбољи пут у нашој општини. Граде се канализације у Попинцима и Прхову. У те радове је уложено преко 600 милиона динара, захваљујући подршци Министарства заштите животне средине и Министарства за јавна улагања. У наредној години очекујемо почетак радова на изградњи каналиазција у Огару, Брестачу и Дечу, и на проширењу пречистача канализационог отпада у Пећинцима, а у плану су многе друге инвестиције. И ове резултате нико не може да порекне, иако неки покушавају, али грађани препознају рад и због тога подржавају Српску напредну странку.“

    СНС у неколико последњих сазива има апсолутну већину у Скупштини општине Пећинци. Колико то важно за економски развој општине?

    “Мислим да је то кључни фактор, јер без политичке стабилности не може много да се уради. Општинско руководство не може да успешно да ради без чврсте подршке одборника у Скупштини општине. Тамо где је у Скупштини свађа и неслога не може бити великих резултата. Ниједан инвеститор не жели да свој тешко стечени новац улаже тамо где не зна да ли ће успети да реализује инвестицију до краја. Политичка стабилност олакшава и сарадњу са вишим нивоима власти. Општина Пећинци већ годинама има јаку подршку свих виших нивоа власти, и од председника Републике, и од Владе Републике Србије и од Покрајинске владе, који увек имају разумевања за потребе наших грађана и верујем да ће тако бити и у будућности.”

    Шта бисте грађанима општине Пећинци пожелели у 2023. години?

    “Пожелео бих им исто што и себи. Највише здравља и мира. То не звучи као много, али понекад је то тешко остварити. То је најважније. Док смо здрави и док влада мир све можемо остварити. Пожелео бих им љубави и слоге у породици, јер је породица најважнија ствар на свету. Свима желим и успеха у послу којим се баве и бољи живот у 2023. години.”