Вести

Шест километара нове електро мреже у пећиначким насељима

      На иницијативу Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, Електропривреда Србије ће у насељима пећиначке општине поставити 180 нових бандера. По речима повереника пећиначког одбора СНС Милорада Пантића, 120 бандера ће бити искоришћено за постављање нове електромреже у деловима насеља где је до сада недостајала, а 60 ће бити искоришћено за замену дотрајалих дрвених бандера.

     „Недостатак електромреже у појединим деловима наших насеља представљао је велики проблем мештанима који ту живе, а дотрајале дрвене бандере су биле безбедносни ризик. Због тога смо се обратили руководству Електропривреде Србије и наишли смо на њихово разумевање. Обновом електромреже у значајној мери ће бити унапређен квалитет снабдевања наших грађана електричном енергијом“ – изјавио је Пантић и додао да ће у оквиру ових радова бити инсталирано и 120 нових сијаличних места уличне расвете широм општине, у деловима насеља где до сада није постојала или где није била довољно ефикасна.

     „То ће олакшати кретање и побољшати безбедност на нашим улицама, а наша деца ће бити много безбеднија у повратку из друге школске смене, посебно у зимским месецима“ – каже први човек пећиначких напредњака.