Вести

Шимановачки малишани у новом простору већ наредне године

     Повереник пећиначког одбора Српске напредне странке Милорад Пантић најавио је, на конференцији за медије одржаној 20. септембра, да почиње прва фаза градње новог објекта Предшколске Установе „Влада Обрадовић Камени“ у Шимановцима.

     Пантић је том приликом нагласио да је у питању капитални пројекат од изузетног значаја не само за Шимановце, већ и за многе запослене родитеље из осталих насеља пећиначке општине.

     „Са убрзаним индустријским развојем у општини Пећинци, посебно овде у Шимановцима, расте и потреба запослених родитеља да децу сместе у вртић. Простор који тренутно користи Предшколска установа у Шимановцима, у поткровљу зграде основне школе, не поседује ни капацитет, ни одговарајуће услове да одговори на те потребе и зато је било неопходно да се гради нови објекат. Реч је о капиталној инвестицији чију реализацију општинско руководство припрема већ неколико година. Вредност само прве фазе градње је 66,7 милиона динара, а укупна вредност инвестиције је 120 милиона. То су средства која Општина Пећинци, оптерећена бројним наслеђеним дуговањима и објектима образовних установа затеченим у изузетно запуштеном стању, није могла да обезбеди из сопственог буџета. Због тога смо захвални Покрајинској влади, која је још једном показала да има слуха за потребе грађана наше општине и обезбедила средства захваљујући којима ће Шимановци добити нови вртић“ – рекао је Пантић и додао да ће у првој фази бити изграђено 1200 квадрата простора, а да ће се први малишани у нови простор уселити за мање од годину дана.

     Члан Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци и директор ЈКП „Путеви општине Пећинци“ Мирослав Петровић додао је да би уговор са извођачем радова изабраним на тендеру требао да буде потписан у току дана или у понедељак, а да градња почиње 30. септембра.