Вести

СНС раме уз раме са сточарима из Купинова и Обрежа

      На састанку са представницима Удружења сточара из Купинова и Обрежа, повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић рекао је да су апсолутно оправдани захтеви сточара да ЈП Војводинашуме престане да из године у годину смањује простор намењен за испашу стоке у оквиру Специјалног резервата природе Обедска бара и најавио да ће пећиначки одбор СНС подржати сточаре у овим захтевима.

     „Недопустиво је да Војводинашуме сточарима систематично смањују простор за испашу на просторима на којима су вековима напасали своја стада, потпуно занемарујући чињеницу да овим људима од тога зависи њихова и егзистенција њихових породица. Посебно је недопустиво да и оно мало простора на којем је испаша дозвољена буде лоцирано у засадима канадске тополе где стока нема чиме да се храни, што у Војводинашумама врло добро знају“ – рекао је Пантић.

     Он је нагласио и да за испашу нема законских препрека и да је непримерено да Војводинашуме своје понашање правдају правилницима које саме пишу.

     „На неколико састанака који су до сада организовани са циљем да се нађе компромисно решење представници Војводинашума су се позивали на правилнике, као да су правилници „богом дани“ и као да те исте правилнике не доноси управо руководство овог јавног предузећа. Упозоравам Војводинашуме да престану са злоупотребом управљачких права над СРП Обедска бара и да се озбиљно посвете проналажењу компромисног решења, којим ће домаћем становништву бити омогућено да своја стада напаса на површинама одговарајуће величине и у храстовим шумама које обезбеђују обиље хране за стоку“ – нагласио је први човек пећиначких напредњака.

     Пантић је сточарима из Купинова, Обрежа и осталих насеља која гравитирају према Обедској бари обећао безрезервну подршку СНС-а, јер су, како је рекао, захтеви сточара апсолутно оправдани.

     „И као што сточари не могу да одустану од својих захтева, тако ни Српска напредна странка не може да одустане од подршке овим људима којима Војводинашуме својим понашањем угрожавају опстанак. СНС ће као најбројнија политичка организација у општини Пећинци искористити свој утицај да допринесе да се захтеви сточара чују и усвоје, а уколико се Војводинашуме остану при ставу да сточаре треба протерати из Обедске баре, спремни смо да на протестима станемо раме уз раме са домаћим становништвом“ – обећао је Милорад Пантић.