Вести

Спортско загревање за изборну победу

      Општински одбор Српске напредне странке Пећинци организовао је 9. априла, у Спортској хали у Доњем Товарнику, турнир у малом фудбалу месних одбора СНС, на којем су се надметале екипе месних одбора из свих 15 насеља општине Пећинци и екипа пећиначког Општинског одбора.

     Прво место освојила је екипа Месног одбора из Сремских Михаљеваца, друго место екипа из МО Суботиште, а треће екипа МО Попинци. За најбољег играча турнира проглашен је Светозар Матић из МО Сремски Михаљевци, најбољи стрелац је Немања Нинковић из МО Попинци, а титула најбољег голмана припала је Зорану Јелачи из МО Суботиште.

     Пехаре је победницима уручио повереник пећиначког одбора СНС Милорад Пантић. Честитајући најбољима на постигнутим резултатима, он је нагласио да прави победнички резултати тек долазе.

     „Драги пријатељи, страначке колеге, хвала вам што сте се одазвали у оволиком броју, ми овај фудбалски турнир нисмо организовали само због избора који за нас јесу веома битни, већ и због жеље да спорт преовлада у нашој општини, нарочито од када смо добили овако лепу халу. Ускоро хале треба да добију Пећинци и Купиново, тако да ћемо се спортски дружити и у овим местима. Мислим да треба да подржимо сваку спортску активност и све лепе акције које су на добробит наше општине, без обзира на то шта наши политички противници причали и радили. Јер, они као опозиција имају право да причају, а ми имамо обавезу да водимо рачуна о читавој општини, што значи о сваком нашем месту. Чуо сам да је било немилих догађаја у Купинову где је неко поломио дрвеће и чупао цвеће, нешто слично десило се и у Прхову, али на нама је да се трудимо да све то поправимо и да сва наша места буду лепо уређена и добра за живот. Вечерас смо се окупили због спорта, јер сви смо на неки начин спортисти, неки активни, а неки са спортским каријерама иза себе, али битно је да се окупимо и да се дружимо. Сви желимо да будемо први на терену, али то је немогуће и зато ја желим да честитам свима који су учествовали у доброј и фер игри, а нарочито победницима. Надам се да ћемо сви ми 24 априла бити победници и да ће атмосфера тога дана бити лепа и пријатељска као што је вечерас – рекао је први човек пећиначких напредњака.

     Председник Савета за спорт Општинског одбора СНС Пећинци Томислав Ћирковић задовољан је одзивом екипа и квалитетом игре коју су спортисти показали на терену. „Одзив је био стопостотан, што значи да су се позиву на турнир одазвали сви месни одбори СНС-а. Четири екипе у завршници показале су се као нарочито добре јер имају квалитетне, младе играче. Међутим, крајњи циљ вечерас био је дружење, да се сви међусобно боље упознамо и да се припремимо да 24. априла испунимо задатак онако како се то од нас очекује – победом“ – изјавио је Ћирковић.