Вести

Штаб за ванредне ситуације дежура даноноћно

Данас је одржана хитна седница Штаба за ванредне ситуације општине Пећинци којом је председавао заменик команданта Штаба Зоран Војкић. Седница је уследила након што је Републички хидрометеоролошки завод упутио упозорење на могућу опасност због обилних падавина на територији Срема, које ће 14. и 15. маја достизати по 40 литара у распону од 12 сати.

Седници су присуствовали руководиоци надлежних одељења Општинске управе, јавних комуналних предузећа, Полицијске станице, Ватрогасне јединице, Дома здравља, Дирекције за изградњу и инспекцијских служби општине Пећинци. На основу извештаја са терена који је поднео комунални инспектор Петар Козарев констатовано је да ситуација још увек није алармантна и да тренутно проблема има само у Купинову, али су екипе већ на терену и отклањају настале проблеме. Олакшавајућа околност је и то што је водостај реке Саве у Купинову према јутрошњем извештају на 352 цм и на снази је режим редовне одбране од поплава, а само насеље није угрожено.

„Од овог тренутка пратимо ситуацију на терену преко повереника Штаба за ванредне ситуације у насељима, а информације о стању на терену нам достављају и наше инспекцијске службе и полицијске патроле. На данашњој седници смо ставили у приправност и људство и опрему са којом располажемо. Полицијска станица, Ватрогасна јединица и Дом здравља су нам на располагање ставили укупно 11 возила и 29 људи, а на располагању нам је и механизација и запослени у два јавна комунална предузећа. Увели смо двадесетчетворочасовно дежурство у Општинској управи, спремни смо да реагујемо уколико у појединим деловима насеља дође до нагомилавања воде због зачепљених канала и ћуприја и механизацијом отклонимо зачепљења. Грађани у чијим домаћинствима дође до изливања воде могу се обратити председнку Савета Месне заједнице у свом месту, јер је председник Савета уједно и повереник Штаба за ванредне ситуације“ – рекао нам је заменик команданта Штаба Зоран Војкић.

Уједно Штаб је упутио апел возачима да прилагоде брзину вожње условима пута, а посебна опрезност је препоручена на деоници државног пута другог реда од излаза из Шимановаца до ауто пута и у Голубиначкој улици у Шимановцима на деоници пута према штампарији АЦФ Алфа (Модријани), због ударних рупа на путу које су испуњене водом и стога тешко видљиве.