Вести

Што је Србија независнија, то су притисци већи

      Састанку Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, одржаном 30. јуна у страначким просторијама у Пећинцима, присуствовали су и високи страначки функционери из Београда и Новог Сада, а централна тема били су недавни покушаји да се дестабилизује политичка ситуација у Србији.

     Потпредседник СНС Милош Вучевић навео је том приликом неколико најсвежијих покушаја вештачког изазивања кризе у држави попут недавних блокада због цене горива и пласирања лажних вести о затрованој води у водоводу у неколико већих градова у Србији.

     "Грађани треба да знају да је закон о акцизама донет још 2009. године, у време Бориса Тадића и Демократске странке, а тада нико није протествовао због тога. За пласирање лажних вести о тровању воде у водоводима неколико градова полиција је ухапсила осам особа које су шириле ове гласине и сигуран сам да ће их стићи заслужена законска казна. Недавно смо имали случај наводно киднапованог новинара, којег су неки медији одмах прогласили и мртвим, а када се цело државно руководство ангажовало и пронашло га, испоставило се да је жив и здрав и да никаквог киднаповања није било. Српску напредну странку оптужују да врши притисак на судство, а сведоци смо ових дана срамне ослобађајуће пресуде жандармима за напад на Андреја Вучића, иако је цела нација видела снимак на којем га туку. Ето колики притисак СНС врши на судство. Све су ово покушаји вештачког изазивања политичке кризе у држави и порука Београду шта може да се деси ако не буде кооперативан у преговорима о Косову" – објаснио је Вучевић.

     Андреј Вучић је нагласио да је Србија све независнија захваљујући избалансираној спољној политици према свима у свету и све бољој економској ситуацији у земљи, и да што је Србија независнија, то је притисак све већи од стране оних који су у прошлости навикли да српско руководство буде њихова марионета. Вучић је оценио да Пећинци имају одличан одбор са одличним резултатима и затражио од локалног руководства да не ради са грађанима само у време избора, већ да свакодневно слуша мишљење грађана општине Пећинци.

     Повереник пећиначког одбора СНС Милорад Пантић је том приликом рекао да је Српска напредна странка у општини Пећинци у свакодневном контакту са грађанима и навео да су седам страначких канцеларија широм пећиначке општине свакодневно отворене управо због потребе свакодневног рада са грађанима и за грађане.

     "Грађани општине Пећинци су више пута доказали да имају поверења и у државно и у локално руководство. Зато сам сигуран да у нашој општини нико неће моћи лажима да наруши политичку стабилност" – изјавио је након састанка Пантић.