Вести

ТС „Пећинци“ међу најсавременијим трафостаницама у Европи

У Пећинцима је, у уторак, 25. августа, Електровојводина пустила у погон трафостаницу 110/20 kV „Пећинци“ која је, након комплетне адаптације реализоване у сарадњи са пећиначком Локалном самоуправом, на нивоу најсавременијих европских трафостаница овог типа, када су у питању техничко решење и квалитет уграђене опреме. У питању је пројекат у који је уложено укупно око 200 милиона динара, а преостала је последња фаза радова која подразумева завршне грађевинско-молерске радове.
Свечаности су присуствовали председница Општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, као и повереник Општинског одбора СНС у Пећинцима Милорад Пантић. „За општину Пећинци је овај пројекат од великог значаја због веће стабилности електро мреже, а поготово због поузданости и квалитета напајања електричном енергијом у индустријским зонама у Шимановцима и Пећинцима. Пуштањем у погон ове трафостанице, обезбеђено је квалитетно електроснабдевање свим постојећим корисницима и компанијама у радним зонама. Такође, сада су знатно унапређени услови за долазак нових инвеститора, јер ће трафостаница „Пећинци“ моћи да покрије и потребе нових корисника,“ изјавила је Суботички.
Пуштањем у погон комплетно опремљене трафостанице "Пећинци" омогућава се и планирано проширење производних капацитета фабрике BOSCH у оквиру индустријске зоне у Шимановцима. Истовремено се значајно смањују губици електричне енергије у том делу дистрибутивног електроенергетског система.