Вести

У општини Пећинци посао може да нађе свако ко жели да ради

    Директор Јавног комуналног предузећа „Путеви општине Пећинци“ Мирослав Петровић изнео је податак да је у радној зони у Шимановцима потенцијалним инвеститорима на располагању још око 50 хектара, од укупно 800 хектара колико обухвата ова радна зона, али да се већ развија радна зона Сибач, на обилазници око Пећинаца.

    „У радној зони Сибач, која се такође налази уз ауто-пут Београд-Загред, пећиначка локална самоуправа је већ изградила приступну саобраћајницу, а тренутно смо у изради пројекта канализационе мреже за ову радну зону, тако да смо, поред 50 хектара у Шимановцима, у могућности да потенцијалним инвеститорима понудимо и 200 хектара земљишта у радној зони Сибач“ – изјавио је Петровић и додао да је у претходном периоду пећиначка локална самоуправа много урадила на развоју комуналне и путне инфраструктуре, као и на обезбеђивању квалитетног снабдевања електричном енергијом радне зоне у Шимановцима.

    Он је нагласио да на територији пећиначке општине, највише у радној зони у Шимановцима, послује 70 домаћих и светских компанија и предузећа, да је отворено преко 7.000 радних места, а да је укупна процењена вредност гринфилд инвестиција у нашој општини око 700 милиона евра.

    „Захваљујући чињеници да су у питању моћне светске и домаће компаније, које су се успешно прилагодиле раду у условима пандемије, у чему су имале подршку локалне самоуправе, у нашој општини је број незапослених лица најнижи у окружењу и свако ко жели да ради може овде да пронађе посао. Од почетка пандемије корона вируса до данас нисмо имали повећање броја незапослених. На евиденцији Националне службе за запошљавање у марту прошле године имали смо 688 незапослених лица, а у фебруару ове године 684 незапослена лица“ – рекао је Петровић и истакао да поред становника наше општине у радну зону у Шимановцима свакодневно на посао долази око 2.000 радника из Београда и околних општина.

    Регионална привредна комора недавно је изнела податак да је у општини Пећинци реализовано 26 нових инвестиција.

    Izvor: www.pecinci.org