Вести

У општини Пећинци само 737 незапослених

     Повереници месних одбора Српске напредне странке Карловчић и Огар, Милан Степановић и Милан Алексић, изнели су на јучерашњој конференцији за медије податак да је у октобру ове године на евиденцији Националне службе за запошљавање у општини Пећинци било само 737 незапослених лица.

     Степановић је подсетио да је број незапослених у пећиначкој општини већ годинама најнижи у Сремском округу.

     „Од преузимања одговорности за вођење пећиначке локалне самоуправе, 2012. године, један од приоритета политике Српске напредне странке био је убрзан индустријски развој општине и, последично, отварање нових радних места и упошљавање становништва. Од кључне је важности да нашим суграђанима омогућимо да раде и да својим радом зараде за егизстенцију њихових породица. Смањење незапослености има за последицу и пораст плата, па је наша општина већ годинама у врху када је у питању просек плата у приватном сектору“ – изјавио је Степановић и додао да је овакав приступ у складу са националним циљевима које је поставио председник Српске напредне странке Александар Вучић.

     Алексић је нагласио да је став пећиначке локалне самоураве у последњих седам година да младе треба школовати у складу са потребама компанија и предузећа која послују у општини Пећинци, како би по завршетку школовања имали веће шансе да пронађу запослење.

     „Пећиначка техничка школа је један од пионира дуалног образовања у Србији, а образовни профили се усклађују са потребама привреде, јер нам није циљ да децу школујемо за евиденцију НСЗ, већ за посао. Што смо успешнији у томе да младим људима омогућимо да по завршетку школовања овде пронађу запослење, започну професионалну каријеру и заснују породицу, то ћемо имати и мањи одлив становништва. Овакав приступ за сада даје резултате и због тога ће упошљавање становништва бити један од приоритета политике Српске напредне странке и у будућности“ – поручио је Алексић.