Вести

Удружења грађана обогаћују живот локалне заједнице

    На конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци, повереник пећиначког одбора Милорад Пантић похвалио је подршку коју пећиначка локална самоуправа пружа раду удружења грађана и нагласио да удружења заслужју такву подршку јер, свако на свој начин, обогаћују дружтвени, културни и спортски живот локалне заједнице.

    „Удружења су саставни део многих наших културних и туристичких манифестација. Она чувају традицију, културу и обичаје овог краја. Наше све бројније манифестације би биле знатно сиромашније без њиховог доприноса. Истовремено, кроз сарадњу са многим удружењима грађана широм Србије, па чак и из иностранства, удружења грађана на најбољи начин шире позитивну слику о нашој општини“ – оценио је Пантић и поздравио напоре које општинско руководство улаже да удружењима обезбеди услове за квалитетан рад.

    Реализација програма рада удружења грађана, како је нагласио, не би била могућа без подршке локалне самоуправе.

    „Ниједно удружење не функционише само за себе. Зато је јако важно и да удружења разумеју да њихов рад мора бити усмерен на добробит локалне заједнице, као и да је неопходно да у своје активности укључе што већи број грађана“ – рекао је Пантић и нагласио став Српске напредне странке да је неопходно да локална самоуправа и убудуће препознаје и подржава квалитетне програме и иницијативе које нуде удружења грађана.