Вести

Улагање у образовање је улагање у будућност

      Председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички уручила је 10. јула новчане награде ђацима генерације и вуковцима из све три основне и из средње техничке школе у пећиначкој општини. Са по 20.000 динара награђено је петоро ђака генерације, док је по 10.000 динара добило 13 носилаца Вукове дипломе.

     Прва жена пећиначке општине је том приликом нагласила да су млади образовани људи наша будућност.

     „Ми се на сваки начин трудимо да подржимо ову децу у њиховом образовању и рачунамо на то да ће се по завршетку школовања вратити у своју општину и ту започети успешну каријеру. Надам се да ће завршити жељене школе, јер успешно се може бавити само послом који се воли“ - рекла је Ковачевић Суботички и додала да локална самоуправа у Пећинцима сваке године издваја значајна средства за подршку образовању кроз субвенционисање путних трошкова ученицима и студентима, кроз студентске стипендије, награде за најуспешније ученике, компјутере за све ученике четвртог разреда и кроз значајна улагања у школске објекте на територији општине.

     Ученици су имали прилику и да са општинским руководством разговарају о професионалној оријентацији, о томе коју школу или факултет су уписали, као и какви су им планови за даље образовање.