Вести

Улагање у образовање један од приоритета СНС

    Повереник Општинског одбора Српске напредне странке Пећинци Милорад Пантић поздравио је потписивање уговора којима је пећиначка локална самоуправа доделила 54 стипендије студентима са територије општине Пећинци и оценио да је улагање у образовање младих људи од стратешког значаја за будућност.

    „Подршка образовању је од почетка била један од приоритета Српске напредне странке у општини Пећинци. Додељене стипендије ће родитељима студената олакшати обезбеђивање средстава неопходних за студије, а студентима бити подстрек да уложе још већи труд у стицање знања. Неки од ових младих људи ће се по завршетку школовања вратити и једнога дана водити нашу општину, или ће започети каријеру у предузећима и компанијама које послују у општини Пећинци и засновати породицу овде где су рођени. Од њиховог образовања користи ће имати цела локална заједница“ – изјавио је Пантић.

    Он је поручио да ће Српска напредна странка увек бити спремна да подржи све мере које унапређују образовну структуру становништва пећиначке општине.