Вести

Услуге СМС сервиса користи 800 газдинстава

     На конференцији за медије, одржаној 18. окробра у страначким просторијама у Пећинцима, председница Удружења пољопривредних произвођача општине Пећинци Маријана Панић, представила је бројне активности удружења које се реализују у последњих неколико година.

     „Захваљујући подршци коју добијамо од општинског руководства, успели смо да у последњих неколико година оживимо рад Удружења. Већ годинама организујемо бесплатну анализу земљишта за регистрована пољопривредна газдинства из наше општине, а уз резултате анализе газдинствима обезбеђујемо и бесплатне савете пољопривредних стручњака. Увели смо модеран СМС сервис, путем којег пољопривреднике благовремено обавештавамо о свим подстицајним средствима које обезбеђују Влада Републике Србије и Покрајинска влада, као и о конкурсима за доделу повољних кредита и бесповратних средстава за развој пољопривреде. Уједно, заједно са општинском Канцеларијом за локални економски развој, пољопривредним газдинствима помажемо и у прикупљању документације неопходне за аплицирање на конкурсима“ – изјавила је Панић.

     Она је изнела податак да услуге СМС сервиса тренутно користи 800 газдинстава из пећиначке општине, а да је број чланова Удружења нарастао на близу 300.

     „Управо јутрос смо путем СМС сервиса обавестили наше пољопривреднике да је Министарство пољопривреде расписало конкурс за доделу подстицајних средстава за младе пољопривреднике у руралним подручјима, који траје до 31. децембра, јер нам је циљ да што више наших пољопривредних произвођача оствари право на подстицаје“ – поручила је Маријана Панић.