Вести

Уз Страхињу СНС и Риболовци

      На језеру „Сремска оаза“ у Суботишту 4. новембра одржано је такмичење у пецању шарана на пловак. Организатори такмичења су били Српска напредна странка Пећинци и Удружење риболоваца „Доњи Товарник“, а сав приход остварен на такмичењу уручен је породици седмогодишњег Страхиње Максимовића из Пећинаца који болује од тумора на мозгу. Од котизације и прилога прикупљено је укупно 69.000 динара. Прикупљена средства је Страхињиној мајци Татјани Максимовић уручио повереник Општинског одбора СНС Пећинци Милорад Пантић, који је најавио још оваквих хуманитарних акција.

     „Жеља нам је да Страхињиној породици олакшамо финансирање лечења, а да истовремено Страхињи поручимо да није сам у својој храброј борби против болести. Захваљујем се свима који су данас показали хуманост и својим учешћем помогли у прикупљању средстава, и обећавам да ћемо наредном периоду организовати још оваквих акција“ – рекао је први човек пећиначких напредњака.

     Упркос лошим условима риболовци су дали све од себе и на спортском плану, а најкрупнијег шарана, тешког 6,7 килограма, извукла је екипа из Сремских Михаљеваца, док је награда за најмању упецану рибу припала екипи из Деча, за шарана тешког 3,4 килограма. Прво место за највећу количину уловљене рибе припало је екипи из Сремских Михаљеваца, друго екипи из Купинова, а треће место је освојила екипа из Сибача.