Вести

Жене активни учесници у политичком животу

      Протеклог викенда у Старој Пазови су одржани састанци Уније жена СНС и савета за здравље Српске напредне странке из целог Срема, међу којима су били и представници пећиначког општинског одбора, на челу са повереником Милорадом Пантићем и Дубравком Ковачевић Суботички, председницом Уније жена и Савета за здравље пећиначког СНС-а.

     На састанку Уније жена СНС договорен је план активности на анимирању жена да активније учествују у политичком животу, са циљем унапређења свог положаја у друштву.

     Савети за здравље су донели одлуку да се приступи изради плана обележавања значајних датума из календара здравља до краја године, са циљем да се здравствене услуге приближе свим становницима Срема, чак и тамо где не постоје амбуланте. По речима Дубравке Ковачевић Суботички, то није случај у општини Пећинци, где амбуланте постоје у свих 15 насеља, али простора за унапређење здравствених услуга свакако има. Стога су током јесени организовани базари здравља у свим насељима пећиначке општине, на којима су здравље могли бесплатно да преконтролишу и грађани који немају здравствену књижицу.